Make your own free website on Tripod.com

 
haralah diri dan kamu dari ap


Aqidah
Artikel
Feqah
Tokoh
Tazkirah
Mutiara Hikmah
Tamadun
Islam
Arabic Links

Mutiara Wahyu
D
an ada di antara manusia: orang yang memilih serta membelanjakan hartanya kepada cerita-cerita dan perkara-perkara hiburan yang melalaikan; yang  menyesatkan (dirinya dan orang ramai) dari agama Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan; dan ada pula orang yang menjadikan agama Allah itu sebagai ejek-ejekan; merekalah orang-orang yang akan beroleh azab yang menghinakan. Dan apabila dibacakan kepadanya ayat-ayat Kami, berpalinglah dia dengan angkuhnya, seboleh-boleh ada penyumbat pada kedua telinganya (tidak mahu mendengar ayat-ayat Allah) ; maka gembirakanlah dia dengan balasan azab yang tidak terperi sakitnya. (Luqman : 6 - 7)

Dr. Yusuff Al-Qardhawi      Ust.  Arif    Masjid Al-Aqsa    Nasyid Pilihan    Ceramah Sensasi     Masjid Rusila    World Solat Network    TafsirAl-Quran  Al-Islam

 

logoencyc.gif (7770 bytes)

MUTIARA SABDA

ORANG MUKMIN YANG PALING SEMPURNA IMANNYA IALAH ORANG YANG PALING BAGUS AKHLAKNYA

Waspadalah !!!
*Allah sentiasa melihatmu
*Atib dan Ratib sentiasa mencatat perbuatanmu
*Syaitan sentiasa menggodamu
*Kubur dan ulat sentiasa setia menantimu
*Orang yang mengenal Allah melalui ilmu seperti orang yang mendengar gula tetapi belum merasainya, orang yang mengenal Allah dengan hati seperti orang yang telah merasai gula dan sering terasa manisnya"
Al-Hukama'